Westerschans 1A Goes

Info

Binnen het door Jeanne Dekkers Architectuur ontworpen stedenbouwkundige inpassingplan ontwerpen wij 1A. Dit multifunctionele appartementengebouw bevat een grote supermarkt en 83 sociale huurwoningen waarvan 13 kadewoningen. Het is de eerste fase van het te ontwikkelen woon-, werk- en verblijfgebied aan het water van de Westhavendijk en geeft het toekomstige gebied identiteit aan de Ringbaan van Goes.

Westerschans 1A krijgt een hoogteaccent aan het water en refereert in zijn architectuur aan de oude rationele havengebouwen die hier eens stonden. Een rigide raster van warme bakstenen geeft ruimte aan grote ramen en ruime balkons, het gebouw krijgt schaal door bijzondere baksteendetails en -patronen. Het gebouw heeft hoge duurzaamheidambities en wordt aangesloten op een WKO aan de hand van een ijsbuffersysteem gecombineerd met zonneluchtcollectoren en zonnepanelen. Alle woningen zijn zeer gunstig georiënteerd op het water of op het zuiden, daarbij kunnen de woningen gebruik maken van een gezamenlijk dakterras op het dak van de supermarkt.

Dit project is ontworpen in samenwerking met ZOETMULDER

Details

Opdrachtgever Beveland Wonen, Goes Project Westerschans 1A
Type Actueel, Combinatiegebouwen, Woningbouw Locatie Westerschans, Goes
Bekijk op de kaart
Grootte 12.500 m² Oplevering 2020
Adviseurs Goudstikker – de Vries, ‘s-Hertogenbosch (constructie) Huygen Installatie Adviseurs BV, Maastricht (installaties) Lievense, Breda Aannemer Van der Poel BV, Terneuzen

Zie ook