Westerschans Blok 1A Goes

Info

Binnen het door Jeanne Dekkers Architectuur ontworpen stedenbouwkundige inpassingplan ontwerpen wij Blok 1A. Dit multifunctionele appartementengebouw bevat een grote supermarkt, 60 sociale huurwoningen en een aantal kadewoningen. Het is de eerste fase van het te ontwikkelen woon-, werk- en verblijfgebied aan het water van de Westhavendijk en geeft het toekomstige gebied identiteit aan de Ringbaan van Goes.

Blok 1A krijgt een hoogteaccent aan het water en refereert in zijn architectuur aan de oude rationele havengebouwen die hier eens stonden. Een rigide raster van warme bakstenen geeft ruimte aan grote ramen en ruime balkons, het gebouw krijgt schaal door bijzondere baksteendetails en -patronen. Het gebouw heeft hoge duurzaamheidambities en wordt aangesloten op een WKO aan de hand van een ijsbuffersysteem gecombineerd met zonneluchtcollectoren en zonnepanelen. Alle woningen zijn zeer gunstig georiënteerd op het water of op het zuiden, daarbij kunnen de woningen gebruik maken van een gezamenlijke tuin op het dak van de supermarkt.

Details

Opdrachtgever ROM Marsaki, Goes Project Appartementen met supermarkt
Type Actueel, Woningbouw, Zorg Locatie Westerschans, Goes
Bekijk op de kaart
Grootte 12.500 m² Oplevering 2020
Adviseurs Goudstikker – de Vries, ‘s-Hertogenbosch (constructie) Huygen Installatie Adviseurs BV, Maastricht (installaties) Aannemer Aannemersbedrijf Van der Poel BV, Terneuzen

Zie ook