Minkema College Woerden

Info

Het Minkema College ligt op de grens van Woerden en markeert de overgang tussen groen en steen. Het gebouw huisvest VMBO-onderwijs en de gemeentelijke sportaccomodaties. Het maakt deel uit van het Masterplan voor de wijk Snel en Polanen.


Het hoofdgebouw komt, parallel aan de spoorlijn, golvend uit de polder omhoog. Houten spanten ondersteunen het stalen dak, waarvan de groene glans aansluit bij het omliggende groen. In dit gebouw bevinden zich de praktijklokalen, de centrale hal en het sportgedeelte. De centrale hal is hét ontmoetingspunt van het complex, de ‘bijenkorf’ van waaruit alle leerlingen uitzwermen. Twee opgetilde bouwdelen staan haaks op het hoofdgebouw en symboliseren een warm welkom. De openbare ruimte eronder dient als hangplek, zonnig op het zuiden en aan het grote plein. Overal is de constructie in het zicht gelaten. Hierdoor vormt het gebouw zelf ook onderwerp van onderwijs. Het Minkema College biedt aan het VMBO-onderwijs een volwaardige leeromgeving, een omgeving waar de leerlingen trots op kunnen zijn.

Details

Opdrachtgever Minkema College Project nieuwbouw VMBO-school en sporthal
Type Onderwijs Locatie Steinhagenseweg, Woerden
Bekijk op de kaart
Grootte 12.150 m2 Oplevering 2003
Adviseurs ABT, Velp / Delft (constructie) Techniplan Adviseurs BV, Rotterdam (installaties) DGMR, Arnhem (bouwfysica) MTD Buys & Van der Vlier Landschapsarchitecten,Den Bosch (landschap) Aannemer Heddes Bouw BV, Woerden