Ligne Sittard genomineerd voor de Gouden Piramide!

Gemeente Sittard-Geleen, Zuyd Hogeschool en Jongen Projectontwikkeling hebben ervoor gezorgd dat het prachtige Ligne te Sittard kon worden gerealiseerd. Het inspirerende opdrachtgeverschap van deze samenwerking is genomineerd voor de Gouden Piramide 2018! De prijsuitreiking vindt 27 September plaats.

In een voorheen verwaarloosd gebied net buiten de historische binnenstad, staat nu een multifunctioneel complex met onder meer een hogeschool, een bibliotheek, een filmhuis, woningen en winkels. Voorzieningen als de filmzaal en de bibliotheek worden door verschillende gebruikers gedeeld. Verbetering van de openbare ruimte maakt deel uit van het project. Ligne toont de waarde van integraal opdrachtgeverschap met een lange adem. Het is een rijk project met een belangrijke stedenbouwkundige belofte voor het centrum van Sittard. 

Jeanne Dekkers Architectuur ontwierp het noordblok met daarin de hogeschool, museum, filmhuis en woningen. Zie hier onder het project op onze website. 

Er is een bijzonder filmpje gemaakt waar Wethouder Ruud Guyt vertelt over de bijzondere samenwerking tussen de drie opdrachtgevers van het project. Architect Jeanne Dekkers geeft een inkijkje in de afwegingen en belangen in dit complexe project. Tenslotte beschrijft Rijksbouwmeester Floris Alkemade op bondige wijze de mening van de jury over dit gedreven opdrachtgeverschap in Sittard. Zie hier de video.

Ontwerp: Jeanne Dekkers Architectuur, Rapp+Rapp, Jonathan Penne Architecten, Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, Coenen Sattele Architecten, deMunnik-deJong-Steinhauser architecten, Bureau de Munck, Trans Form Architecten.

Zie ook