Interieurontwerp Hotel Landgoed Huize Bergen Vught

  • Vught

Info

De kleur en materiaalstelling van het interieur zijn ontworpen vanuit het Programma van Beleving en zijn geïnspireerd op het landgoed en zijn geschiedenis. Eikenhout wordt veelvuldig toegepast in combinatie met een karakteristiek kleur- en patroonpallet waardoor er een natuurlijke, warme en luxe sfeer ontstaat.

Het kleur- en patroonpallet vindt zijn grondslag in de tropische bloemenkas die ooit op de locatie van de nieuwbouw stond. De liefde die mevrouw van Beuningen had voor de natuur is terug te zien in de bladerpatronen in de gangvloer en de bloempatronen op de kamerwanden. Daarnaast zijn er vier kleurschema’s ontwikkeld als afgeleide van de zonnestand. In de west-kamers zijn warme kleuren toegepast in relatie tot de ondergaande zon en in de oost-kamers zijn koele kleuren toegepast in de sfeer van de opkomende zon.

De houten vloer en het speciaal ontwikkelde behang met tropische planten geven de kamer een warme natuurlijke sfeer met een luxe uitstraling. Het brede houten raamkozijn doet dienst als zitelement en loopt door als werkblad langs de muur. De glazen hanglampen boven de werktafel zijn speciaal voor dit project ontworpen en nemen de kleur aan van het behang. Het hoofdbord en de inbouwkast zijn in hout uitgevoerd evenals de speciaal ontworpen nachtkastjes. De hexagonale wandtegels van de moderne badkamer zijn geïnspireerd op de hexagonale plafondpatronen van de oude Villa.

In de Botanica zijn drie type kamers; de deluxe kamer, de entresol kamer en de dak kamer. De entresolkamers op de derde etage zijn kamers met twee verdiepingen ontworpen met stoere zinken dakkapellen aan de buitenzijde. 

Dit project is ontworpen in samenwerking met ZOETMULDER

Details

Opdrachtgever Joannes Bosco Stichting Project Interieur hotel landgoed Huize Bergen
Type Hotel, Interieur Locatie Vught, Nederland, Vught
Bekijk op de kaart

Zie ook