ERL terrein Leidschendam

Info

Op het voormalige ERL-terrein staat een bedrijfsverzamelgebouw dat de gemeentelijke plantsoenendienst, een woningbouwvereniging, bedrijfsruimten en een aantal woningen huisvest. Het sluit, samen met een depot onder een dak van gras, een wigvormig terrein af tussen de Nieuwstraat en een woongebied.


Het langgerekte volume aan de Nieuwstraat is gegolfd. Dit breekt de gevel en brengt het gebouw in schaal terug tot die van de tegenoverliggende woningen. In de gevel is duidelijk het onderscheid in opbouw en functie zichtbaar; in de plint achter glas de bedrijfsruimten met erboven de woningen. Het gebouw heeft een duidelijke kop en staart. De afgeronde kop richt zich naar de rotonde. Hier bevinden zich kantoren en de kantine van de plantsoenendienst. In de staart bevindt zich de woningbouwvereniging.


De woningen worden ontsloten aan de straatzijde, waar een gezamenlijke entree leidt naar een galerij. Aan het binnenterrein ligt een zone geflankeerd door bergingen en overdekt door balkons. Deze zone zorgt voor een aangename woonsfeer.

Details

Opdrachtgever Schouten en De Jong Projectontwikkeling, Hopman, BV Project bedrijfsruimte, woningen, werkplaats
Type Combinatiegebouwen, Woningbouw Locatie Nieuwstraat, Leidschendam
Bekijk op de kaart
Grootte 6.384 m2 Oplevering 2000
Adviseurs Adviesbureau Kaskon B.V., Zoetermeer (constructies) Huygen Elwako, Rotterdam (installaties) Aannemer Schouten en De Jong Projectontwikkeling, Rijswijk