Appartementen Cuijk

Info

Op een prachtige plek aan het water heeft Jeanne Dekkers Architectuur in een nieuwe woonwijk in Cuijk een appartementengebouw ontworpen met 60 seniorenwoningen, 3000 m² commerciële ruimte met aanverwante functies en een ondergrondse parkeergarage. Het gebouw ligt als een schip aan de Kraayenbergse plassen en aan de Lavendel, een belangrijke laan in de wijk.


Het volume loopt op in hoogte en sluit daardoor aan op de omliggende bebouwing. De knikken in de gevel geleden de massa en zorgen voor een dynamisch perspectief. Daarnaast worden hierdoor de galerijen aan de achterzijde van het gebouw, die toegang geven tot de woningen, verkort en hebben alle woningen door de knikken zicht op het water. Hierdoor ontstaat een prachtige routing van hoofdentree naar de woning. 


De poort in het volume verbindt het achterliggende terrein en de bestaande woningen visueel met het water. Hij vormt een natuurlijke inleiding tot de hoofdentree van de commerciële ruimte op de begane grond. De langgerekte, horizontale gevel aan de zijde van de plas versterkt het beeld van het schip en contrasteert met de verticale penanten aan de zijde van de galerijen. Dit in combinatie met de warm-rode baksteen heeft geresulteerd in een opvallende verschijning, een aanwinst voor de wijk.

Details

Opdrachtgever Mooiland Maasland Project Appartementen, commerciële ruimten, ondergronds parkeren
Type Woningbouw Locatie Lavendel, Cuijk
Bekijk op de kaart
Grootte 3.250 m² (com.) 5.400 m² (app.) Oplevering 2009
Adviseurs Constructiebureau C.A.M. Vermeij B.V. (constructies) Deerns Raadgevend Ingenieur (installaties) Aannemer Ballast Nedam, Arnhem