Kellebeek College Roosendaal

  • Roosendaal

Info

Het ROC Kellebeek College  herbergt naast vele onderwijs, praktijkruimten en algemene ruimten ook voorzieningen voor functies welke gerelateerd zijn aan de zorgopleiding. Een kinderdagverblijf, voorzieningen voor ouderenzorg, kappers  staan open voor bezoekers van buiten af, opleiding, uiterlijke verzorging alsook ruimte voor apotheek en mondhygiënisten . Tegelijkertijd doen studenten onder begeleiding van docenten ervaring op in deze voorzieningen. Het gebouw werkt als een bijenkorf, waar iedereen samenwerkt en ieder zijn/haar eigen plek heeft.

Het gebouw is een sterk compact gebouw met een grote centrale hal die middels een brede trap alle verdiepingen met elkaar verbindt. De trap vormt de spil van het gebouw. Rondom de centrale hal liggen de gemeenschappelijke voorzieningen zoals kantine, drama/theaterzaal en open leerplekken. Ook de leerbedrijven liggen rondom de hal, transparante houten puien maken het onderwijs zichtbaar.

Het compacte gebouw volgt de vorm van de kromming van het omringende water, waardoor het gebouw haar karakteristieke ronde vorm krijgt. Aan de zuidzijde, de entreezijde is de centrale hal middels een grote glaspartij zichtbaar. Het schoolplein ligt in het verlengde van de grote hal. Het gebouw kenmerkt zich door een markante baksteen gevel in vier kleuren, die zich als horizontale banden om het gebouw slingeren. In deze horizontale banen zijn de raamstroken opgenomen, die de onderwijsruimten optimaal uitzicht en lichtinval geven. Het hoogte verschil in de dakpartij is ingegeven door de wens het zicht op de kerktoren te behouden. Daardoor ontstond de mogelijkheid het compacte schoolplein op de begane grond uit te breiden met een daktuin op de vierde en vijfde verdieping. Deze tuin (onderhouden door de leerlingen) draagt bij aan een goed binnenklimaat door het dikke goed geïsoleerde dak. Het gehele gebouw is een zeer duurzaam gebouw en scoort zeer hoog in de energie prestatie norm.

Details

Opdrachtgever ROC West Brabant Project Nieuwbouw middelbare school
Type Onderwijs, Zorg Locatie Nieuwe wijk Stadsoevers, Roosendaal
Bekijk op de kaart
Grootte 14.500 m2 Oplevering 2014
Adviseurs Pieters Bouwtechniek Delft B.V. (constructies), Nelissen Ingenieursbureau B.V. (installaties), West 8 Urban Design & Landscape Architecture BV (stedenbouw)