Westerschans 1B Goes

Info

Westerschans 1B vormt een belangrijke stedenbouwkundige schakel in het nieuwe woon- en winkelgebied van de Westerschans in Goes. De afgeronde en transparante vormen van de winkelplint verbinden het hoger gelegen winkelgebied met de lager gelegen autoloze kade en het water van de Westhavendijk.

De bovengelegen verdiepingen bevatten 27 koopappartementen verspreid over vier verdiepingen met een zeer gevarieerd woningaanbod. Zes woningtypes, van standaard appartementen tot luxe penthouses, allemaal gekarakteriseerd door het royale uitzicht over het water. Alle woningen hebben een parkeerplek in de ondergelegen parkeerkelder, de vier penthouses hebben een royale tuin of patio.

De kleuren en materialen sluiten aan bij de materialisatie van de rest van de Westerschans, zodat er een natuurlijke eenheid ontstaat in het gebied. De stedenbouwkundig bepaalde horizontale uitwerking is doorontwikkeld tot een rondlopende en golvende balustrade. Deze geeft het gebouw een krachtige identiteit binnen het stedenbouwkundige ensemble. De golvende balkons refereren aan het alom vertegenwoordigde water en tegelijkertijd vangt de naar voren stekende golfvorm het zonlicht uit het zuiden.

Dit project is ontworpen in samenwerking met ZOETMULDER

Details

Opdrachtgever RWS Projecten, Marsaki Project Westerschans 1B
Type Actueel, Combinatiegebouwen, Woningbouw Locatie Westhavendijk, Goes
Bekijk op de kaart
Grootte 7.870 m2 Ontwerp 2020
Aannemer Van der Poel

Zie ook