Ronald McDonald Huis Barendrecht

Info

Het Ronald McDonald Huis ligt aan de Voordijk in Barendrecht. Ontwerpopgave was het creëren van een geborgen omgeving waar gezinnen tot rust kunnen komen en waar ze elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Van de bestaande boerderij is de kap doorgetrokken en omgevouwen, zodat een driekwart carré ontstond met een besloten binnentuin op het zuiden. De kap loopt getrapt op en is bekleed met warm Portugees leisteen. De binnengevel bestaat uit glas en hout, waardoor de achterliggende ruimtes – waaronder de huiskamer en verbindingsroutes – veel licht ontvangen. Verschillende openslaande deuren verbinden binnen met buiten. Langs de buitengevels zijn de gastenkamers en facilitaire ruimtes ondergebracht. In de oudbouw bevinden zich kantoren. De gastenkamers op de eerste verdieping zijn direct via een trap bij de entree bereikbaar. In de oudbouw bevinden zich op de verdieping een bibliotheek en computerruimte. Omdat de oude boerderij is gefundeerd op koeienhuiden, hebben deze ruimtes een eigen fundering van losse stalen poten.

Details

Opdrachtgever Stichting Ronald McDonald Huis Barendrecht Project Tijdelijke opvang voor ouders en familie van zieke kinderen
Type Combinatiegebouwen, Herbestemming, Zorg Locatie Voordijk 440, Barendrecht
Bekijk op de kaart
Grootte ca. 900 m2 Oplevering Juni 2007
Adviseurs Bartels Ingenieursburo, Zwijndrecht (constructies), Kropman Installatietechniek, Breda (installaties) Aannemer IJsselbouw, Capelle a/d IJssel